יום חמישי, 14 ביוני 2018

עו"ד נועם קוריס – כתבו נגדכם באינטרנט ? איך מסירים מגוגל ומפייסבוק?


עו"ד נועם קוריס –  כתבו נגדכם באינטרנט ? איך מסירים מגוגל ומפייסבוק?

רבים מאיתנו נתקלו במצב בו מישהו כותב נגדנו או בשמנו משהו באינטרנט ופתאום כל העולם רואה, הקלות שבה דברים מתפרסמים באינטרנט ומתפזרים לאין סוף אתרים ואזכורים ברשת יכולה לגרום לאדם נזקים עצומים, פעמים רבות אפילו מבלי שידע מי פרסם נגדו או בשמו את הדברים.

מי שניסה לפנות לגוגל או לפייסבוק לצורך הסרת פרסום מכפיש בוודאי הבין שפנייה אל תאגידי האינטרנט הענקיים היא לא תמיד דבר קל ופעמים רבות נותרת התחושה שאף אחד בצד השני בכלל לא בוחן את תלונתנו.

הזכרתי בכמה כתבות ספר שראה אור בחסות המרכז לקבלה, שמביא מוסר השכל בנושא, לאור טעות בפרשנות של מה שראה ילד אחד, אשר ראה שהרב לוקח תפוחים ששילם עליהם מראש, מבלי לדעת שהרב שילם על התפוחים, שטף עיירה שלמה בלשון הרע נגד הרב, אפילו מבלי שניתנה לרב האפשרות להתייחס לפרשנות המוטעית של הילד, וכאשר לאחר שהתבררו העובדות לאותו הילד והסתבר שאותו רב שילם מראש על תפוחים שנטל ממר פיבודי ולא גנב אותם, ביקש הילד לכפר על מעשיו ואותו הרב העלה את הילד על הר גבוה, וקרע לגזרים כרית נוצות גדולה שנטל עימו.

ועוד כמה מאמרים שכתבתי:

עו"ד נועם קוריס – דברים שנראים לגוגל אותו דבר

אין ספור הנוצות שהתפזרו ברוח החזקה מראש ההר, התפזרו בכל הכפר והמרחבים שסביבו. "גזרי הנוצות שהתפזרו לכל עבר", אמר הרב, "הן גזרי לשון הרע שפורסמו והרכילויות", עכשיו רק צריך לאסוף אותן חזרה אל תוך ציפת הכרית.
היום, הכוח לפרסם פוסטים שליליים נגד כל אחד, שייסרקו ב - Google  או יופיעו בפייסבוק ושיופצו לאינספור מקומות באינטרנט, ושעלולים להופיע גם בתוצאות החיפוש תחת השם שלך או שם המותג שלך. שואלים אותי לא פעם, שאלות על הסרת שמי מגוגל, בנוגע לפרשת איקיוטק ועל דרכים שונות בהן ניתן להסיר תוצאות מגוגל. כתבתי למשל בישראל היום על חובת העדכון לפי חוק איסור לשון הרע, בנוגע לאותה פרשת איקיוטק.
נועם קוריס איקיוטק

מסתבר שלהסיר תוצאות שליליות מגוגל זה דבר אפשרי, למרות שבהתייחס למנוע החיפוש גוגל, קבע בית המשפט בישראל, כי "מנוע החיפוש אינו יוצר תוכן בעצמו, והמידע מוכנס באופן אוטומטי למנוע החיפוש של גוגל ולא יכול מבחינה מעשית לעבור בדיקה מקדמית של גורם אנושי אשר יבדוק את אותו מידע".

אבל מה לעשות שבמציאות, לא מעט מאיתנו מבצעים חיפושי גוגל לגבי שמותיהם של אנשים מסוימים הנקרים בדרכנו, במסגרת יחסי עבודה או יחסים אישיים והעדפות החיפוש שלנו בגוגל לעיתים, קובעות הרבה לגבי ההחלטות שאנחנו מקבלים.

מסתבר, שמלבד פנייה לבית המשפט בישראל נגד תאגידי הענק, ניתן בהרבה מקרים גם לפנות ישירות לפייסבוק ולגוגל ואפילו לקבל מענה והסרה של פרסומים מכפישים.

זה מזכיר לי למשל, פנייה שפניתי לפייסבוק בדבר הסרת פרופיל שהתחזה לי ועוד פנייה שלי לגוגל שהסירה לחלוטין בלוג שפורסם נגדי באינטרנט, אף מבלי שנאלצתי להגיש נגדם תביעה משפטית.

מסתבר, שבהרבה מקרים דווקא פנייה נכונה לפלטפורמה שמסבה את תשומת ליבה של הפלטפורמה להפרת כללי השימוש של הפלטופורמה עצמה, תביא לתוצאה הרבה יותר מהירה ויעילה מאיום על הפלטפורמה בתיעה או אף הגשת תביעה משפטית המתבססת על החוק המקומי, שלא תמיד זהה לחוק האמריקאי, אשר על בסיסו נכתבו תנאי השימוש של הפלטפורמה.

עו”ד נועם קוריס בעל תואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר אילן, משרד נועם קוריס ושות’ עורכי דין עוסק במשפט מסחרי ובדיני אינטרנט מאז שנת 2004.